Start > Case > Nordic Walking

Nordic Walking

Kund: Stavakademin, Stavgångsbutiken

Utmaning: I början av 2000 talet startades det en hysteri med att gå stavgång. Alla trodde att ett par stavar kunde öka fettförbrukningen med upp till 50 % men det saknades evidens och de flesta stavgångare visste inte hur man skulle hantera sina stavar. Dessutom såg vi att det fanns potential till försäljning av gåstavar på Internet men det saknades kunskap och en gemensam plattform på Internet.

Lösning: Genom att producera ett utbildningsprogram och en hemsida där vi breddar begreppet stavgång sprider vi kunskapen om att ett par stavar är riktiga träningsredskap för alla åldrar och former av träning. En responisv kunskapssida om stavgång/Nordic Walking och en e-handelsbutik med inriktning mot gåstavar var lösningen.

Resultat: Idag är hemsidorna synonyma med stavgång och Nordic Walking på sökmotorer som Google dessutom har vi nära samarbete med dagspress och veckotidningar när det gäller reportage och tävlingar kring stavgång. Förutom VHS, DVD, CD-ROM och TV-distribution av det populära programmet ”Alla kan träna med stavar” så finns det även en interaktiv e-utbildningsplattform för den som vill bli Nordic Walking instruktör.

Teknik: Videoprogram i Digital Video, Light Wave 3D samt utveckling av hemsida, e-handel och e-utbildning i HTML, PHP och MySql.